Make your own free website on Tripod.com

Verslagen

Start
Fotocollage
Aankondigingen
Verslagen
Raymond Alberghs
Mijn werk

Een hart voor Limburg

 

 

 

Raymond Alberghs en Joke Philtjens van Creasof Zonhoven organiseerden op donderdag 4 november jongstleden in het gemeenschapscentrum Tentakel te Zonhoven een lezing met als thema: " Wie zijn leven prijsgeeft, zal het winnen".
De lezing werd verzorgd door doctor Sylvester Lamberigts. De opbrengst van deze avond, 170 euro, ging integraal naar ”Een Hart voor Limburg”. Het geld zal gebruikt worden om de projecten van dit werkingsjaar te ondersteunen. De 20 Limburgse projecten staan in het teken van ”Kinderen met een ernstige ziekte of een handicap”. Zie foto's

 

Verslag over de lezing van donderdag 17 maart 2005 in Tentakel ten voordele van
”EEN HART VOOR LIMBURG”:

 

“Humor en levensoptimisme: pijlers in de strijd tegen de verzuring van
onze maatschappij”
__________________________________________________

 

De Heer doctor Gaston Vandereyken, uitgenodigd lezer voor geplande
avond, moest helaas zijn verontschuldigingen aanbieden: griep met hoge
koorts velde hem tijdelijk. Gelukkig kon uw dienaar Raymond Alberghs de fakkel overnemen. Het werd, in grote lijnen, een bemoedigende en blije avond. Spreker baseerde inleiding,etymologie en geschiedenis, negativisten…?, media, vergelijking Nederland-België en argumenten, persoonlijke ingesteldheid. Al deze hoofdstukken werden kruidig en leerrijk van welgekomen intermezzi voorzien - vooral moppen! - zodat niemand de kans kreeg zich te vervelen. Ook de “historische” vleugelpiano mocht meespelen: aan dit instrument werd de blije taak toebedeeld het verschil te demonstreren tussen onrustwekkende ”dissonanten” en opwekkende “consonanten”. Met bijzondere vreugde gaf de spreker ook een originele improvisatie ten beste in fa grote terts, tot groot genoegen van de hele zaal en tot exclusieve blijdschap van een zekere heer die bepaalde muzikale eigenheden van Edouard Grieg en Frédéric Chopin dacht te herkennen…
Levensbelangrijk besluit van de hele avond: “…Alles hangt maar af van de”wijze” waarop je iets bekijkt…!!! Aldus sprak W. Shakespeare.
Nu weet ik dat ik ook door een roze bril kan kijken…, zei een geboeide dame.En “Een hart voor Limburg” klopte weer sneller, van blije dankbaarheid:141 euro financiële opbrengst en een miljoenenwinst op het emotionele, mo-rele, wetenschappelijke en ruim-humane vlak.
Al lachend wensten wij elkaar “slaap wel” en heel graag tot spoedig weer-ziens! Tot bij de “echte” en alles overwinnende humor van doctor Gaston Vandereyken! Met plezier!

Raymond en Joke Alberghs-Philtjens
Zonhoven, dinsdag 22 maart 2005